Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam. Mam audi A4 1.9 tdi 130 km z 2002r. W zimie przy -15 pali na dotyk, a gdy temperatura jest na plusie to muszę trochę pokręcić zanim odpali. Słabo pali też jak jeszcze jest ciepły silnik zgaszę autko i znów zapalam. Czy ktoś wie jaka może być przyczyna
-
-
- 8 odpowiedzi
- 12,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Ostatnio po wymianie maglownicy zdecydowałem się zrobić zbieżność. Oczywiście geometria została poprawiona i mechanik powiedział, że wszystko OK. Mam wydruk z pomiaru geometrii i nie podoba mi się, że pare rubryk jest na czerwono. Może ktoś pomóc mi zinterpretować wyniki?
-
-
- 8 odpowiedzi
- 17,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Dzis spaliła mi się z lewej strony żarówka która jest w soczewce od świateł mijania. Problem w tym że nie wiem czy można jakoś wymienić tylko żarówkę czy trzeba całą soczewke i czy można sobie z tym poradzić bez pomocy fachowca? Proszę o pomoc.
-
-
- 8 odpowiedzi
- 32 tys. wyświetleń
-
-
Witam zauważyłem od jakiegoś czasu cieknący olej z przepustnicy .... jakiej firmy najlepiej kupić tą część? <nie chce kupić jakiegoś bubla żeby za jakiś czas znowu to siadło ) tak dokładnie to chodzi o to : http://moto.allegro.pl/audi-a4-b6-a6-c5-przepustnica-zawor-egr-038129637l-i2003650951.html
-
- 8 odpowiedzi
- 14,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie, Chciałem zapytać, w którym mniej więcej miejscu są zatrzaski na tapicerce drzwiowej? Potrzebuję konkretnie dostać się do głośnika na dole dzrzwi. Sama siatka jest plastikowa i nie da się jej zdjąć - no i nie chciałbym specjalnie połamać na "żywca". Uchwyt na drzwiach też trzeba demontować ? Pozdrawiam,
-
-
- 8 odpowiedzi
- 72,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam mój samochód to audi a4 b6 2002r 1.9 TDI 130km AWX ostatnio zaczęło coś mi "trzeć" gdy jechałem na np. 3 i wcisnąłem pedał gazu doszło np. do 2500 obr. i puściłem gaz to słychać było przez chwilę takie dziwne tarcie. Pojechałem do mechanika odłączył mi ten przewód i powiedział że jak problem zniknie to znaczy że turbina już pada. Niestety okazało się że problem zniknął czyli turbina do wymiany. Co dziwne jeżdżę teraz z odłączonym tym przewodem i nie czuję dużej różnicy w mocy - do 2 tyś czuję że jest bardziej mułowaty ale powyżej 2 tyś. już praktycznie nie ma prawie różnicy. Teraz przejdę do sedna sprawy, przed pojechaniem do mechanika i odłączeniem tego kabla …
-
- 8 odpowiedzi
- 5,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam takie dla kogos moze bardzo proste pytanie, ja jednak nie wiem jak sie do tego zabrac, potrzebuje sie dowiedziec w celach ubezpieczeniowych jakie moj samochod ma zabezpieczenia tzn alarm i immobilizer. Nie mam ksiazki do samochodu i nie wiem jak sie do tego zabrac. Jedyne co latwo zauwazyc to migajaca czerwona dioda na drzwiach kierowcy po zamknieciu auta. numer VIN to WAUZZZ8EX3A277882 jezeli to moze pomoc Dzieki serdeczne Audi A4 B6 1.6
-
-
- 7 odpowiedzi
- 8,3 tys. wyświetleń
-
-
Czesć Wszystkim! Zagadnienie, właściwie to jak w temacie. Pytanie: co powinienem wiedzieć na początku użytkowania? Jakieś rady? Zalecenia? Z góry dzięki Yastel
-
- 7 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim. Mam pytanie czy silnik w mojej Audi 1.9 TDI B6 130 koni cierpi i niszczy się jak jeżdżę krótkie odcinki do pracy? około 4 km. Oczywiście nie wprowadzam silnika na duże obroty max 1800 ponieważ jest zimny. Ale czy nawet jak tak eksploatuję moją Audi to cierpi silnik bardzo. Proszę o jakieś opinię i wypowiedzi bardziej doświadczonych posiadaczy takich Samochodów. Bo ja nie dawno dopiero kupiłem taki Samochód. pozdrawiam i z góry dziękuję.
-
-
- 7 odpowiedzi
- 11,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam padł mi akumulator a nie wiem czy stary jest oryginał a4b6 130km 1,9 tdi quattro 2003r doradżcie jakiej firmy i jakie parametry.Z góry dzięki i pozdrawiam
-
-
- 7 odpowiedzi
- 50,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Po wymianie rozrządu i przejechaniu ok 10 km zaświeciła się kontrolka silnika, nic poza tym się nie dzieje - auto odpala bez problemu, nie traci mocy, nie puka, nie stuka nic ani nie kopci. Z racji, że była sobota miałam możliwość jedynie telefonicznego kontaku z mechanikiem, który kazał odpiąć akumulator, czyli chyba zrobić reset komputera. Niestety po ponownym jego podpięciu kontrolka dalej świeci, ponadto świeci dodatkowo kontrolka ESP i rozkodował się kluczyk. Wiem, że muszę jechać podpiąć auto pod komputer i wtedy dowiem się co i jak. Jednak chciałabym wiedzieć czy ktoś miał podobny problem i jak sobie z nim poradził zanim jakiś mechanik "zedrze ze mnie", bo …
-
-
- 7 odpowiedzi
- 22,1 tys. wyświetleń
-
-
Już ponad rok czasu wożę się tą Audicą i jedno nie daje mi spokoju a mianowicie kontrolka CHECK ENGINE. Ogólnie ani razu nie zaświeciła nawet jak auto traciło moc. Nie zaświeca się również przy włączeniu zapłonu a chyba powinna. Kontrolka na pewno jest i jest sprawna bo przy teście zegarów zaświeca się razem z innymi kontrolkami. Jak aktywować tą kontrolkę ??? Zapewne gdzieś ktoś musiał ją wyłączyć przed sprzedażą auta więc pewnie i da się ją z powrotem aktywować !! Pozdrawiam
-
-
- 7 odpowiedzi
- 19,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Parę razy pojawił mi się dziwny problem, a mianowicie podjechałem pod sklep (silnik ciepły), zgasiłem silnik, wszedłem kupiłem wodę, (trwało to wszystko może 3min) zapalam ponownie silnik, a ten z marszu wchodzi na 1200obr i stoi. Dodaje gazu, puszczam, dalej nic. Ruszyłem w stronę garażu, przejechałem jakies 300m zatrzymuję się obroty już w normie. Innym razem przy dojeździe do skrzyżowania to samo tylko auto 1500 złapało, a na następnych światłach było już OK. Ma ktoś jakiś pomysł co to może być? Niedługo wybieram się do serwisu na wymianę sprzęgła z dwumasem i każę im sprawdzić na WAG-u. Gorzej jak komputer nie pokaże żadnych błędów. Jeżeli macie jakies pomysł…
-
- 7 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Ostatnio pojawił mi się problem z drganiami i trzęsieniem budą. Drgania są odczuwalne jak silnik pracuje na wolnych obrotach, lekkie dodanie gazu je niweluje. Drugim, a zarazem poważniejszym problemem jest szarpanie i trzęsienie budą. Szarpanie występuje głównie na wyższych biegach i czasami przy ruszaniu. Dzisiaj jak zjeżdżałem po pochylni parkingu podzienego na 1 biegu i hamowałem silnikiem, również było odczuwalne szarpanie tak jakby się sprzęgło ślizgało. Jak wkręcę silnik tak na 1200rpm i puszczę gaz, wtedy jest odczuwalne trzęsienie budą (trwa to jeszcze kilka sekund). Co może być przyczyną? Myślałem o dwumasie, ale chyba jest niemożliwością, żeby się rozpadł…
-
-
- 7 odpowiedzi
- 33,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie! Jestem bardzo poczatkujacym wlascicielem Audi A4 B6 2003 1.6 102 w tym samochodzie mam manetke spryskiwacza bez przyciskow sterujacych wyswietlaczem ? komputerem ? wyswietla tylko szacowana ilosc km do przejechania. Czy mozna jakos zmieniac dane na wyswietlaczu np, srednie spalanie paliwa itp ? za pomaca jakis innych przyciskow ? Bardzo prosze o jakies informacje, a jezeli temat byl omawiany wczesniej to moze jakis link? dziekuje bardzo yor
-
-
- 7 odpowiedzi
- 10,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, może ma ktoś taki przypadek że w a4 b6 niemożna wyłączyć econ czyli klimatyzacji jak dobrze myśle. przycisk sie ciągle świeci i niemogę go wyłączyć, ale klima nie chłodzi. miał może ktoś taki przypadek? Czy powód tego świecenia może być że jest mało gazu? przycisk się świeci, klima nie chłodzi a sprężarka może chodzić wtedy? ktoś zna odp?
-
-
- 7 odpowiedzi
- 64,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam pewien problem ze swiecaca kontrolka klocków hamulcowych. Tak, więc odkreciłem koła i okazało się ze posiadam kolcki bez czujników (zakupiłem autko kilka dni temu), a sa w całkim nizłym stanie, tak wiec na ta chwile raczej nie bede ich wymieniał (również z racji faktu, że jestem spłukany) I tutaj moje pytanie, czy jest możliwość aby na jakiś czas (póki nie wymienię klocków) wyłączyć tę kontrolkę? W tych kwestiach jestm lakiem, dlatego proszę o pomoc. Pozdrawiam
-
-
- 7 odpowiedzi
- 15 tys. wyświetleń
-
-
W zeszłym roku wymieniłem czujnik abs i całą zimę przejeździłem w spokoju, zaczęło się lato i znowu sporadycznie świeciły się kontrolki ABS/ESP i znowu ten sam błąd na VAGu. Teraz pali mi się praktycznie cały czas (zawsze rano jak odpalę samochód). Dziwne, bo miałem awaryjne hamowanie w tym czasie gdy kontrolki się paliły, abs zadziałał ... Przed wymianą czujnika sprawdzałem wianek, wyglądał ok, ale może trzeba go sprawdzić dokładniej? Coolturek Post przeniesiony z tematu: http://www.auditimes.pl/topic/1704-swiecaca-sie-kontrolka-hamulcow/
-
- 7 odpowiedzi
- 19,5 tys. wyświetleń
-
-
witam mam w bagazniku zmieniarke czy jak to nazwac do nawigacji i czy ona moze czytac tez muzyke bo radyjko mam na kasety z gory dzieki za odp
-
- 7 odpowiedzi
- 8,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam złamany jeden zawias od schowka pasażera w A4 B6 Dzwoniłem do ASO i powiedziano mi, że nie ma możliwości kupienia samego zawiasu wystepuje tylko cały schowek za jedyne 500zł. Za bardzo nie chce mi sie w to wierzyć, że nie ma możliwości dokupienia samego zawiasu! Proszę o pomoc w tej kwestii, moze ktoś dysponuje informacją, czy można kupić sam zawias i ewentualnie nr katalogowym elementu.
-
-
- 7 odpowiedzi
- 22,9 tys. wyświetleń
-
-
Przebieg to 160tys km. Dotychczas leje 10w40 shella. Musze dolewać około 1litra miedzy przeglądami Jaki inny olej możecie mi polecić (castrol,mobil)etc? Czy warto się zastanowić nad zmiana na pełen syntetyk? Producent zaleca w instrukcji 502.00 , 500.00, 501.01który lepszy? Chciałbym się jeszcze dopytać.Przy kasowaniu inspekcji ile wyświetla się tys KM? Pytam bo nie wiem ile przejechałem już od wymiany oleju
-
-
- 7 odpowiedzi
- 17,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam!! jestem posiadaczem A4 b6 1.9 tdi 130KM i ostatnio kolega zaproponował mi załozenie cipa. podnosi to moc silnika do 160KM i podobno tez obniza spalanie!! i moje pytanie to czy nie jest to szkodliwe dla silnika?? czy czasem nie skróci to jego zywotnosci?? albo czy mogą byc przez to jakies problemy??
-
-
- 7 odpowiedzi
- 43,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam! wczoraj przepaliły mi się żaróweczki od podświetlania tablicy rejestracyjnej, wiec myślę sobie kupie nowe i wymienię! zerknołem na wkręty od kloszy żarówek zauważyłem, że łebki tych wkrętów są pozrywane i nie idzie ich w żaden sposób odkręcić, wiec nasuwa mi się pytanie do Was koledzy i koleżanki czy można się dostać do takowych żaróweczek zdejmując tapicerkę z klapy bagażnika?? Bo nie wiem czy jest sens się za to zabierać, a jeśli jest taka opcja to fajnie by było jak by ktoś dysponował jakimś schematem? AUDI A4 B6 2001 Dzięki i pozdrawiam
-
-
- 6 odpowiedzi
- 27,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Ogladalem dzis audiczke z silnikiem diesla 101 km i zauwazylem pewien problem . W pazdzierniku tego roku zostala wymieniona dwumasa na normalne kolo wraz ze sprzeglem (tak powiedzial sprzedajacy) i chodzi o to ze jak przyspieszam to drzy lewarek od zmiany biegow ( nawet jest to slyszalne ) Co moze byc do wymiany ? czy ma to zwiazek z przejciem z dwumasy na normalne kolo ?
-
-
- 6 odpowiedzi
- 7,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam (znowu) problem chodzi o dławiący się czasem silnik tj. A4 B6 1.9 TDI 131KM 2001r postaram się opisać problem.. podczas rozpędzania auta nie przyspiesza tak dynamicznie jak do tej pory.. bardzo go muli do 2000obr. czasami szarpie dodam, że wcześniej miałem taki sam problem ale po kilku godzinnej jeździe ustąpiło na jakieś kilka tygodni i wczoraj znowu to samo! wybieram się do mechanika w przyszłym tygodniu ale póki co może Wy jesteście w stanie powiedzieć co może być przyczyną? pozdrawiam
-
-
- 6 odpowiedzi
- 11,5 tys. wyświetleń
-