Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam Czeka mnie wymiana tylnej klapy bagażnika, a co za tym idzie praktycznie wszystkie elementy tapicerki bagażnika "out". I tu moje juz moze przed wczesne panikowanie (jak będą się pięknie łamac w moich rękach). Prosił bym o jakieś foty w miare mozliwosci co i jak i gdzie rozkręcic i gdzie pociągnąc :/ myślę że jak juz posciągam wszystko to będzie dostęp równierz demontażu tylnego zderzaka, bo jego tez czeka malowanie. Bardzo proszę o jakies info... Pozdrawiam Wszystkich Serdecznie
-
-
- 2 odpowiedzi
- 15,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam problem polega na tym że musze wymienić czujnik parkowania który padł. i moje pytanie czy jest możliwość wymiany jego bez całkowitego ściągania tylnego zderzaka? shemat znalazłem tu http://www.auditimes.pl/topic/425-schemat-demonta%C5%BCu-tylnego-zderzaka-audi-a4-b6/?hl=zderzak#entry5579 ale chciałem zapytać czy jest możliwość mniej uciązliwej wymiany tego elementu?. czujnik który padł to licząc od strony kierowcy nr 3. ma ktoś jakąś propozycje jak się tam dostać? czy pozostaje tylko sciąganie zderzaka?
-
- 2 odpowiedzi
- 15,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam jaki olej lejecie do audi b6 2001r 131ps 1.9 TDI na pompowtryskach,przejechane 210 tys km. syntetyk, połsyntetyk ? doradzcie mi dzięki z góry
-
- 1 odpowiedź
- 14,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam pewien problem ze swiecaca kontrolka klocków hamulcowych. Tak, więc odkreciłem koła i okazało się ze posiadam kolcki bez czujników (zakupiłem autko kilka dni temu), a sa w całkim nizłym stanie, tak wiec na ta chwile raczej nie bede ich wymieniał (również z racji faktu, że jestem spłukany) I tutaj moje pytanie, czy jest możliwość aby na jakiś czas (póki nie wymienię klocków) wyłączyć tę kontrolkę? W tych kwestiach jestm lakiem, dlatego proszę o pomoc. Pozdrawiam
-
-
- 7 odpowiedzi
- 14,9 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim Mam takie pytanko jak mogę sprawdzić kolor mojego samochodu gdzie on jest napisany? Mam uszkodzony zderzak i chciałbym kupić lecz nie wiem jaki mam kod lakieru. czy po numerze Vin sprawdzę. Mam kartę z danymi ale w punkcie : Farbe das Fahrzeugus jest napisane Grau 5B5B czy to jest kod lakieru wszyscy np. na allegro podają inne i nigdy nie spotkałem się z takim oznaczeniem. Proszę jak coś będziecie wiedzieli dajcie znać. pozdrawiam
-
-
- 5 odpowiedzi
- 14,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam takie pytanko dzisiaj rzuciło mi się w oczy że po prawej stronie (z tej to jest turbina) w górnej części gdzie jest to co dodaje się gazu zwie się chyba przepływomierzem pojawił się delikatny olej to dokładnie z tej rury co jest od przepływomierza do silnika czy to poważne coś czy nie mam się czym przejmować. proszę o info pozdrawiam.
-
-
- 4 odpowiedzi
- 14,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam! pojawiła mi się na kompie żółta kontrolka tj kółko i ma po bokach po 3 pionowe kreski w książce jest odnosnik do tego znaku:bremsbelag verschlissen. z tego co wiem to jest cos z hamulcami, ale jak ugryzc temat od czego zacząć? wymienic klocki hamulcowe? wydają sie jeszcze niezłe. czy tez moze to wina kompa? bardzo bede wdzieczny za pomoc. dodam ze to audi a4 b6 131 km 2002r pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 14,5 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim. Mamy takie pytanko. Jeśli mam włączone na bocznym kokpicie ogrzewanie w trybie AUTO to znaczy że jeżdżę cały czas na klimatyzacji? i więcej mi pali? Druga rzecz jak mam ustawić żeby nie jeździć na klimatyzacji a żeby ogrzewanie normalnie działało i ciepłe powietrze pobierane było z silnika? Proszę o radę jak należy to ustawić.
-
-
- 6 odpowiedzi
- 14,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. od tygodnia jestem posiadaczem AUDI a4 b6 1.9 tdi 101 km. wczoraj zauważyłem, że przy prędkości ok 140 km/h temperatura skoczyła na 130 stopni. po wrzuceniu na luz temperatura szybko spadła do 90 i było ok. sprawdziłem poziom płynu był trochę poniżej minimum. Dziś uzupełniłem płyn i pojechałem sprawdzić jak samochód się zachowuje. Mianowicie znów się zagrzał, znów ubyło płynu, gdy temperatura wzrasta to wentylator nie daje ciepłego nadmuchu. co to może być? Podejrzewam uszczelkę pod głowicą. ale nasówa się też termostat i może pompa wody?
-
- 12 odpowiedzi
- 14,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jestem właścicielem audi a4 b6 avant z 2002 roku. Zauważyłem że przestały grać głośniki w drzwiach kierowcy. Wszystkie inne grają bez problemu, ale te dwa w drzwiach kierowcy nie reagują (bez różnicy czy gra radio czy leci muzyka ze zmieniarki). Czy ktoś z Was miał podobny problem? Czy zacząć od rozebrania tapicerki w drzwiach i sprawdzenia czy cos sie nie rozłaczyło czy może problem leży gdzie indziej?? Bardzo prosze o Wasze odpowiedzi i podpowiedzi:) Pozdrawiam Adrian
-
-
- 5 odpowiedzi
- 14,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Jak w temacie, jak sądzicie co ile powinno się wymieniać olej w silniku? Dziś w rozmowie z kolegami każdy podał swoją wesję jak i również w internecie każdy twierdzi inaczej. Czy 20 000 km to dobry termin ? Pozdro
-
- 2 odpowiedzi
- 14,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, dzieje się tak w momencie kiedy samochód jest zamknięty (nie mam alarmu- tylko centralny zamek). Podpiąłem miernik, wyprowadziłem kabelki na zewnątrz, pozamykałem wszelkie drzwi i klapy, zamknąłem centralnym i czekałem. Prąd po ok. półtorej minuty spadł do 0,05A a kilka chwil później do 0.01A. Z tego co mi wiadome to tak powinno być już cały czas. Otóż nie... po 4-5 godzinach trójkąt od awaryjnych zaczyna migać w cyklach: 5s świeci, 1s nie świeci i tak w kółko. W momencie gdy trójkąt świeci to pobiera prąd ok 0,7-0,8A. Rozłączyłem obwód (bez otwierania samochodu z centralnego) poprzez odłączenie przewodu od miernika. odczekałem kilka minut i podłączyłem jeszcze …
-
- 5 odpowiedzi
- 14,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam zauważyłem od jakiegoś czasu cieknący olej z przepustnicy .... jakiej firmy najlepiej kupić tą część? <nie chce kupić jakiegoś bubla żeby za jakiś czas znowu to siadło ) tak dokładnie to chodzi o to : http://moto.allegro.pl/audi-a4-b6-a6-c5-przepustnica-zawor-egr-038129637l-i2003650951.html
-
- 8 odpowiedzi
- 14,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, czy ktoś może wymieniał już uszczelkę pod pokrywą zaworów ? Bo zaczął mi się pocić i chciałbym wymienić. Uszczelka jest już kupiona, czekam teraz tylko na chwilę wolnego Jeśli ktoś posiada jakieś opisy, rysunki/schematy byłbym bardzo wdzięczny. Audi A4 B6 2.0 130KM benzyna. Dzięki i pozdrawiam, Patryk
-
-
- 3 odpowiedzi
- 14,1 tys. wyświetleń
-
-
witam.Mam taki problem ze samochod zle zapala przy minusowych temperaturach(zaczyna zle palic juz od 2 stopni w doł czyli na minus)Dodam ze na ciepłym pali za kazdym razem,lecz na zimnym w mroz kreci i zapala za kazdym razem ale z trudnascia mu to przychodzi.Jak sie go zapala to trzeba czasami trzymac go na rozruszniku i po jakims czasie załapie(tak jakby paliwa mu brakowało).Nie wiem gdzie sie udac,czy co kolwiek robic,mechanicy mnie kasuja a nic nie robia ztym.Prosze o pomoc.pozdr w Aucie wymieniłem:swiece zarowe,akumulator,rozrusznik,turbine(ustawiona synchronizacjia)filtry i dalej jest ten problem.
-
-
- 17 odpowiedzi
- 14 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam do was pytanko bo posiadam male radyjko i chcialbym wieksze lub navi i czy to mozna bez problemu wymienic ten srodkowy kosz montazowy na 2 din jak to opisuja na allegro czy to wieksza sprawa? z gory dzikei za pomoc pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 13,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Forumowiczów! Noszę się z zamiarem kupna Audi A4 w wersji sedan z roku 2002 z silnikiem Diesla. Znalazłem interesującą ofertę sprzedaży (wysokie wyposażenie, dobry stan ogólny), jednak jest to egzemplarz 5 biegowy z silnikiem 1,9TDi o mocy 100KM, a chciałbym mieć do dyspozycji trochę więcej. Zastanawia mnie jaka jest różnica w budowie pomiędzy jednostkami 100, 115 oraz 130 konną w tej wersji litrażowej. Mechanik powiedział mi, że w przypadku silnika o mocy 100KM różnica tkwi jedynie w przełożeniach skrzyni biegów, natomiast cała reszta jest jednakowa dla całej gamy Audi A4 o pojemności 1,9 z tego roku. Czy może ktoś tą informację potwierdzić lub jej zaprzeczyć? Jeś…
-
-
- 4 odpowiedzi
- 13,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam panowie mam taki problem ze swoim Audi A4 b6 2.0 Alt mianowicie gdy auto postoi kilka godzin silnik jest zimny po odpaleniu skacze na obrotach, gaśnie, coś pod maską szczeli po następnej próbie dzieje się tak samo lecz gdy po gazuje go utrzymując obroty po jakieś 3minutach zejdzie z ssania wskakuje na normalne obroty wszystko mija i jest git i tak za każdym razem gdy jest zimny dodam że po odpieciu przeplywomierza przed odpaleniem gdy jest zimny odpalam i zachowuje się normalnie lecz gdy go podepne objawy zaraz wracają! Myślałem więc ze przepływka jest walnieta kupiłem nowa z Boscha o tych samych numerach dalej to samo wymieniłem też czujnik położenia wału Bosch, …
-
- 2 odpowiedzi
- 13,7 tys. wyświetleń
-
-
Hej, pytanie takie, ...w jaki sposób sterować (programować) komputerem w 1.8T 2002 , gdy na manetkach przy kierownicy nie ma żadnych przycisków? Istrukcja podaje , że w są, a fizycznie ich brak Inny model auta?. Inna wersja? Jedyne dostępne przyciski to te przy zegarach (3 po lewej i 3 po prawej) . Dzięki za ewentualne odpowiedzi. Pozdrawiam
-
- 17 odpowiedzi
- 13,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Mam problem z tylnia wycieraczka w audi a4 b6 avant.Otoz jak ja wlacze i chce wylaczyc to nie reaguje.Jest nie raz tak ze nusze wylaczyc silni aby wszystko wrocilo do stanu pierwotnego.Jest jeszcze jeden problem po wlaczeniu tylnej wycieraczki nie pracuje ona plynnie tylko zatrzymuje sie kilka razy w ciagu jednego cyklu.POMOCY!!!
-
- 4 odpowiedzi
- 13 tys. wyświetleń
-
-
witam. tak jak w temacie nie mogę zamknąć bagażnika. odbija mi od zamka i nie da się zamknąć. proszę o pomoc. pozdrawiam
-
-
- 6 odpowiedzi
- 12,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich . Mam problem z swoja Audi Jest to A4 B6 1.8 T 150 km . Mianowicie wskaznik poziomu paliwa oszukuje a ponadto nie wskazuje . Po odpaleniu samochodu na Fis pokzuje 0 km i swieci sie rezerwa , po przejechaniu kilku km wskazowka podnosi sie i tak stopniowo ale rezerwa nadal sie swieci , i oczywisiscie poziom paliwa jest nieprawidłowo wskazywany. Prosze o pomoc w tym temacie .Z góry dziękuję . Pozdrawiam
-
- 4 odpowiedzi
- 12,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanko kupiłem A4-2002r 16 benz świeci się żółta kontrolka motorelektronik . Czy to jest poważna usterka mam do przejechania 800 km
-
-
- 2 odpowiedzi
- 12,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Oczywiście przed założeniem nowego tematu szukałem na forum, ale nie znalazłem nic podobnego, dlatego zakładam nowy temat. Otóż sprawa ma się następująco, podczas szybkiej jazdy, tzn chciałem się rozpędzić do 200km/h, przy prędkości 180km/h silnik traci moc, nie że nie ma już siły więcej pojechać, tylko w momecie pojawienia się prędkości 180km/h, tak jakby odłącza turbo (tak przynajmniej mi się wydaje), bo pedał dalej w podłodze i prędkość spada do 120km/h, tak jakbym jechał gołym dislem bez turbdoładowania. Pragnę dodać że nic nie wyświetla się na komputerze, jakiś błąd lub kontrolka check-engine. Po zatrzymaniu się i ponownym uruchomieniu silnika, znowu wsz…
-
- 4 odpowiedzi
- 12,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jakiś czas temu (chyba od czerwca) zauważyłem na lakierze dziwne kropki. Pełno mikroskopijnych kropeczek, które można zeskrobać paznokciem (ryzykując przy niektórych drobne ryski). Polerowałem i woskowałem auto jakoś w lipcu i przy polerce te kropeczki częściowo się rozmazywały przez co polerowanie ręczne było jedną wielką tragedią. W końcu udało się, lakier odnowiony, błyszczący ale kropki nie zniknęły. Dzisiaj byłem na ręcznej myjni to powiedzieli, że nie da się ale można spróbować usunąć to jakimś środkiem a później polerka i wosk. Koszt ok. 300zl, ponieważ mam to na całym aucie. Domyślam się, że jest to żywica. Większe kropki, które wyglądają jak żel można bez …
-
-
- 15 odpowiedzi
- 12,5 tys. wyświetleń
-