Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Dla wszystkich posiadaczy Audi A4 B6, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF. Podziękowania dla D&G Wersja dla szybkich łącz szybszych niż 1 Mbit/s: Instrukcja_obslugi_Audi_A4_B6_str_1_60.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A4_B6_str_61_120.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A4_B6_str_121_177.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A4_B6_str_178_239.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A4_B6_str_240_304.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A4_B6_str_305_369.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A4_B6_str_372_421.pdf Wersja dla łącz 1 Mbit/s i wolniejszych, przygotowana przez użytkownika doomelek: Instrukcja_obslugi_Audi_A4_B6_(str_1-50).pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A4_B6_(str_51-110).pdf Instrukcja_ob…

• Upvote
    • 136 odpowiedzi
    • 515,7 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez szm3r,

Temat dla ludzi którzy chcą zrobić coś sami, zaoszczędzić parę groszy. Audi A4 2000-2004 Kasowanie inspekcji serwisowej odbywa się następująco: 1. Wcisnąć i przytrzymać przycisk X, 2. Włączyć zapłon, 3. Zwolnić przycisk X, 4. W polu wyświetlacza licznika okresowego pojawia się napis "SERVICE!" lub "SERVICE IN xxxx KM", 5. W ciagu 5 sekund przycisk Y obrócić w lewo, aby skasować wskazanie, 6. W polu wyświetlacza licznika okresowego pojawia się napis "SERVICE IN 15 000 KM", 7. Wyłączyć zapłon. I mała podpowiedz, przycisk Y ten od nastawiania zegarka i daty, to ten z lewej, a X ten od kasowania kilometrów, to ten z prawej na zegarze.

• Upvote
    • 16 odpowiedzi
    • 129,4 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez kokojumbo,

Witam, Na wstępie chciałem zaznaczyć, że prawdopodobnie niektóre tricki znacie z tego forum i pewnie się powtarzam, ale chciałem umieścić je w jednym temacie. Pisalem polskimi znakami ale jednak je oleje Jezeli ktos zna jakies dodatkowe dopisze do tematu. Otwieranie okna i zamykanie poprzez lekkie podniesienie lub wciśniecie przycisku: Nalezy wcisnac i trzymac do gory przycisk okna az okno sie zamknie i dalej trzymac przez 5s. Nastepnie wciskamy i trzymamy przycisk okna w dol i dalej trzymamy wcisniety w dol przez 5s. Teraz natychmiast ponownie wciskamy i trzymamy przycisk okna do gory az sie okno zamknie. Od tej pory powinno dzialac otwieranie okna "na raty"…

• Upvote
    • 15 odpowiedzi
    • 163,2 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Kody lakierów/kolorów Audi A4 B6: Dolphin Gray Metallic >> LX7Z/F5 Dakar Beige Metallic >> LY1Q/9X Canvas Beige Metallic >> LY1X/2W Brilliant Red >> LY3J/C8 Liquid Blue Metallic >> LY5J/Q1 Quartz Gray Metallic >> LY7G/Q4 Crystal Blue Metallic >> LY7R/4J Light Silver Metallic >> LY7W/5B Brilliant Black >> LY9B/A2 Arctic White >> LY9D/B5 Crimson Red Pearl Effect >> LZ3H/X7 Ocean Blue Metallic >> LZ5C/2Y Sprint Blue Pearl >> LZ5F/5N Moro Blue Pearl >> LZ5J/P7 Cambridge Green Pearl >> LZ6E/3W Citrus Yellow >> LY1G/Y8 Canvas Beige Metallic >> LY1X/2W Brillia…

• Upvote
    • 10 odpowiedzi
    • 168,1 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Jeżu,

Witam. Zamieszczam opis wymiany i sprawdzenia termostatu w silnikach diesla w nadwoziu B6. Użytkownicy nadwozia B7 mogą też spokojnie skorzystać z opisu, gdyż jest bardzo podobny jak w B6. Myślę, że opis się przyda zwłaszcza,że można to samemu zrobić, a nie jest to nic trudnego i zaoszczędzić 50-70zł za wymianę termostatu ... Wymontowanie i zamontowanie, sprawdzanie termostatu płynu chłodzącego Wymontowanie – Odczepić osłony. – Wykręcić nakrętki -patrz strzałki- i zdjąć osłonę silnika, w razie potrzeby dodatkowo wyjąć miarkę poziomu oleju. – Jeśli jest, wymontować znajdujące się poniżej wytłumienie. – Spuścić płyn chłodzący( otworzyć korek spustowy przy dol…

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 66,8 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Gama silników Audi A4 Avant: Benzyna: silnik: 1.6 102 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 150 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 163 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 163 KM napęd: quattro silnik: 1.8 Turbo 190 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 190 KM napęd: quattro silnik: 2.0 i 20V 130 KM napęd: oś przednia silnik: 2.0 FSI 150 KM napęd: oś przednia silnik: 2.4 i V6 30V 170 KM napęd: oś przednia silnik: 3.0 i V6 220 KM napęd: oś przednia silnik: 3.0 220 KM napęd: quattro Diesel: silnik: 1.9 TDI 101 KM napęd: oś przednia silnik: 1.9 TDI 115 KM napęd: oś przednia silnik: 1.9 TDI 130 KM napęd: oś przednia silnik: 1.9 TDI 130 KM napęd: quatt…

• 2 odpowiedzi
    • 38,2 tys. wyświetleń
  7. Czesc, Sluchajcie od paru dni mam taki problem: - podczas jazdy, jak silnik jest pod obciazeniem nawet lekkim (jazda pod mala gorke czy podjazd gdzies tylem) jak dodam gazu, puszcze noge z pedalu, jak obroty zaczynaja spadac mam dziwny halas, chrobotanie/zahaczanie polaczone z szumem (zawsze trudno opisac dzwiek). Zazwyczaj pojawia sie, jak samochod jest nierozpedzony, przy 1100, 1200 obrotow/min daje gaz, samochod sie pomalu rozpedza, a jak zdejme noge z gazu slychac w/o dzwiek. Samochod ma juz 157 tys. rozrzad byl wymieniany na 116 tys, jeszcze potwierdze, ale pompa wody byla wymieniana jak mi sie wydaje (do sprawdzenia). Zastanawiam sie, co to moze byc? Czy jakies lozy…

• Upvote
    • 45 odpowiedzi
    • 47,8 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez irlandczyk007,

Witam.Chciałbym zainstalowac sobie tempomat Czy wystarczy sama manetka plus instalacja 3 kabelków. w moim przypadku nie ma miejsca na kostke tempomatu. czy osłona pod kierownica równiez musi byc inna? Jak sprawdze czy dana kostka pasuje dosterownika mojego auta? Czy mój sterownik obsłuzy tempomat? Jak sprawdzic jego numer vagiem?

• Upvote
    • 29 odpowiedzi
    • 76,4 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez yopuss,

Witam!!! Przymierzam się do kupienia felg letnich wraz z oponami do mojej A4 1.9TDI z 2003 roku i pojawił się problem. Nie mam książki pojazdu i nie wiem jakie felgi i opony można założyć do tego auta. Jeżeli ktoś posiada jakąś tabele (chodzi mi do jakiego rozmiaru felgi jakie jest ET i oponyktóre można na tą felge założyć) byłbym bardzo wdzięczny. pozdrawiam

• Upvote
    • 25 odpowiedzi
    • 189,6 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez drdala,

Witam vag pokazał mi coś takiego: 01039 - czujnik temperatury płynu chłodzącego (G2) 30-10 - Open lub krótki do B + - Przerywany i teraz nie wiem czy mam czujnik do wymiany czy kabel jest przerwany czy jeszcze coś innego... bardzo często jest tak, że nawet dopiero co po odpaleniu samochodu w wentylator chłodnicy już mi bardzo głośno chodzi. Nie chciałbym kupować od razu czujnika żeby an darmo nie wydawać pieniędzy... czy jest możliwość wyjęcia i sprawdzenia czujnika czy jest zły czy dobry? jeśli tak to gdzie się on znajduje, najlepiej proszę o pokazanie na zdjęciu i w jaki sposób go sprawdzić czy jest sprawny?

• Upvote
    • 21 odpowiedzi
    • 27,3 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez adamas,

Witam Jakiś czas temu zauważyłem, że nie mogę osiągnąć właściwej temperatury silnika tj 90st.C Wskazówka stała pomiędzy środkową kreską a 90 czasami o grubość kreski przed 90 na tablicy. Winą za ten stan rzeczy obarczyłem termostat, który to też wymieniłem. Po wymianie wszystko ok. silnik rozgrzewa się temperatura 90st. Pojawił się natomiast inny problem, od czasu do czasu podczas jazdy wskazówka temperatury opada mi do 50 st. i tak sobie leży. Czasami po paru minutach wraca do 90 a czasami potrzebny jest dłuższy postój auta żebym miał wskazania temp. na pulpicie. Dodam jeszcze, że ta sytuacja ma miejsce tylko wtedy kiedy jadę normalnie i na przykład zatrzymam się na jaki…

• Upvote
    • 18 odpowiedzi
    • 56,7 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez yopuss,

Witam!!! Jak w temacie, mam problem z otwieraniem klapy bagażnika za pomocą przycisku/pilota. Problem ujawnia się jak jest ciepło, w zimie nie występował. Zdemontowałem tapicerkę bagażnika i sprawa wygląda tak: po pierwszym naciśnięciu przycisku siłownik wciąga cięgno na jakieś 3/4 (klapa nie otwiera się), za drugim razem już idzie do połowy, za trzecim ledwo szarpnie cięgnem, a za każdym następnym tylko go słychać, ale się nie rusza. Wtedy muszę odczekać chwilę, żeby siłownik znowu zaczął poruszać cięgnem i tak w kółko. Jak jest zimno lub samochód stoi chwilę w chłodnym miejscu (np. w garażu) klapa się otwiera bez problemu. Na wszelki wypadke posmarowałem cięgno i wszyst…

• Upvote
    • 18 odpowiedzi
    • 62,5 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Yastel,

Witam, problem i jego historia wygląda następująco. Zostawiłem auto w serwisie, aby wymienić olej, filtry i nabić klimatyzację. Auto odebrałem. Po jakiś 500 metrach jazdy nastąpił głośny huk i auto straciło moc. Ponad to, zapaliły się kontrolki: ESP oraz ta określana mianem: elektronika silnika. Oddałem auto z reklamacją. Na komputerze ( program Bosh) pojawiło się: przepływomierz powietrza za niski sygnał. Ponad to, komputer auta nie widział ilości masy podawanego powietrza. Generalnie wszystko było OK, auto jeździło tylko moc jak przy 100- 110 km, a nie 160. Wymienili mi przepływomierz powietrza. Wszystko grało: kontrolki zgasły, zero błędów w komputerze, igła. …

• Upvote
    • 18 odpowiedzi
    • 27,2 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez afcraku,

Witam, mam pytanie odnośnie skrzyni manualnej w mojej B6. Otóż jaki olej powinienem do niej nalać i czy jestem w stanie zrobić taką wymiane sam?? Bardzo proszę o pomoc.

• Upvote
    • 18 odpowiedzi
    • 83,6 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez ankosib,

Witam potrzebuję wymienić żarówkę w przednim reflektorze , ale przy reflektorze mam dużo różnych szpejów które nie wiem jak zdemontować a bez tego nie dostanę się do żarówki bo ciasno. Jak wyjąć ten reflektor. Ja znalazłem dwie śruby od góry ale jeszcze coś trzyma mi reflektor. Czy są jeszcze jakieś śruby lub zatrzaski ? pozdrawiam

• Upvote
    • 18 odpowiedzi
    • 125,2 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Yastel,

Hej, pytanie takie, ...w jaki sposób sterować (programować) komputerem w 1.8T 2002 , gdy na manetkach przy kierownicy nie ma żadnych przycisków? Istrukcja podaje , że w są, a fizycznie ich brak Inny model auta?. Inna wersja? Jedyne dostępne przyciski to te przy zegarach (3 po lewej i 3 po prawej) . Dzięki za ewentualne odpowiedzi. Pozdrawiam

• 17 odpowiedzi
    • 13,3 tys. wyświetleń
  17. witam.Mam taki problem ze samochod zle zapala przy minusowych temperaturach(zaczyna zle palic juz od 2 stopni w doł czyli na minus)Dodam ze na ciepłym pali za kazdym razem,lecz na zimnym w mroz kreci i zapala za kazdym razem ale z trudnascia mu to przychodzi.Jak sie go zapala to trzeba czasami trzymac go na rozruszniku i po jakims czasie załapie(tak jakby paliwa mu brakowało).Nie wiem gdzie sie udac,czy co kolwiek robic,mechanicy mnie kasuja a nic nie robia ztym.Prosze o pomoc.pozdr w Aucie wymieniłem:swiece zarowe,akumulator,rozrusznik,turbine(ustawiona synchronizacjia)filtry i dalej jest ten problem.

• Upvote
    • 17 odpowiedzi
    • 14,1 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez miecz0,

Witam kolegów.Kupiłem nie dawno a4b6 avant i mój komputer potrafi pokazywać chwilowe spalanie nawet 35l\100.Troche mnie to niepokoi bo dużo rzeczy w tym jest nie tak jak trzeba i podejrzewam że to może być EGR choć nie znam się aż tak więc stąd pytanie.Jak by ktoś mi jeszcze napisał jakie jest faktyczne spalanie w mieście i na trasie to może mi rozwieje wątpliwości.Narazie zatankowałem 18 litrów i przejechałem w mieście 150 km a jest juz na rezerwie.

• Upvote
    • 16 odpowiedzi
    • 18,6 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Coolturek,

Witam, jakiś czas temu (chyba od czerwca) zauważyłem na lakierze dziwne kropki. Pełno mikroskopijnych kropeczek, które można zeskrobać paznokciem (ryzykując przy niektórych drobne ryski). Polerowałem i woskowałem auto jakoś w lipcu i przy polerce te kropeczki częściowo się rozmazywały przez co polerowanie ręczne było jedną wielką tragedią. W końcu udało się, lakier odnowiony, błyszczący ale kropki nie zniknęły. Dzisiaj byłem na ręcznej myjni to powiedzieli, że nie da się ale można spróbować usunąć to jakimś środkiem a później polerka i wosk. Koszt ok. 300zl, ponieważ mam to na całym aucie. Domyślam się, że jest to żywica. Większe kropki, które wyglądają jak żel można bez …

• Upvote
    • 15 odpowiedzi
    • 12,5 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez koczo_p,

Witam.Zapala mi sie kontrolka od hamulcow. Dodam iz klocki mam jeszcze grube.Słyszalem ze moze to byc walniety kabel ktory idzie od czujnika zuzytych klockow.A moze to ten kabel co jest przy klockach,moze sie gdzies przetarl.Mam pytanie czy komus cos sie takiego przytrafilo.?Jak temu zaradzic.Ma ktos schemat jak rozebrac i wyjac klocki samochodowe z przodu?

• Upvote
    • 15 odpowiedzi
    • 55,3 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez drdala,

Witam mój samochód to audi a4 b6 1.9tdi 2002r 130km awx wczoraj zrobiłem około 100km po trasie było wszystko ok następnie samochód postał na dworze (mróz około -10 stopni) około 3 godzin, wsiadłem do niego i wszystko było ok znowu wyjechałem na trasę po zrobieniu około 50 km nie mogłem przełożyć biegu z 5 na 4..... na trójkę też nie itd. po chwili jakoś mi się to udało ale wszystkie biegi wchodziły jakoś tak bardzo ciężko... czasem musiałem użyć sporo siły żeby włożyć bieg a czasem np. z 2 na 3 wchodziło leciutko. Dojechałem do domu około 50 km i zauważyłem że coś zaczyna gwizdać, piszczeć, ocierać pod maską i wydaje mi się że ten dźwięk narasta. Zauważyłem też że te pis…

• 14 odpowiedzi
    • 9,1 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez brodan2,

Witam, miesiąc temu zakupiłem audiczke 2.0 130km benzyna+lpg. Kupując ją już paliła sie kontrolka chech engine choć poprzedni właściciel nie kazał sie tym wcale przejmować. Mimo to postanowiłem to zrobić, zaprowadziłęm do mechanika, na komputerze okazało sie podobno ze któraś świeca gubi iskre i stąd ten błąd. Wymieniłęm wszystkie świece na nowe i po ok. 200km kontrolka znowu sie zapaliła:/ dodam, że przy zmianie biegów jadąc na lpg lubi mi szarpnąć po spuszczeniu sprzęgła, zauważyłem też raz jak przełączyłem na benzyne zeby sprawdzić czy szarpie też na benzynie jak zmieniam bieg(nie szarpie) i przełączyłęm spowrotem na gaz to kontrolka check zaczęła migać kilka razy i sp…

• Upvote
    • 13 odpowiedzi
    • 27 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez brylant1985,

Witam, Kupiłem Audi a4 b6 1.9 tdi Kombi z 2004r. z Niemiec. Czy może mi ktoś podpowiedzieć jak sprawdzić dane tego auto po numerze VIN? Zacząłem oglądac papiery to cos mi sie tam zaczyna niepodobac. Czy jest ktos kto rozkodowuje te numery? Proszę o pomoc. Nr vin : WAUZZZ8E35A082452 Pozdrawiam Kamil

• Upvote
    • 13 odpowiedzi
    • 18,3 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez iecman_23,

Witam, posiadam audi a4 b6 1.9 TDI 130 koni. Wraz ze spadkiem temperatury na dworze (ok -7 stopni)zaczęły się problemy z odpalaniem silnika. Wkładam kluczyk przekręcam raz by włączyć stacyjkę, czekam nawet 10s by podgrzały się świece żarowe i nawet gdybym zrobił tak drugi raz to nadal silnik nie chce za bardzo uruchomić. Muszę dłużej (znacznie) przytrzymać go na rozruszniku wtedy zaskoczy. Tak samo nie chce złapać temp 90 stopni C tylko ma ciągle tak koło 70. Przypuszczam, że termostat do wymiany, zgadza się? A z zapalaniem to może świece już do wymiany, co o tym sądzicie? Paliwo tankuję Orlen Verva i zamierzam dolać specyfik do ON: Wurth Diesel-Additiv. Proszę o pomoc w …

• Upvote
    • 13 odpowiedzi
    • 16,6 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez rozum_81,

Witam. od tygodnia jestem posiadaczem AUDI a4 b6 1.9 tdi 101 km. wczoraj zauważyłem, że przy prędkości ok 140 km/h temperatura skoczyła na 130 stopni. po wrzuceniu na luz temperatura szybko spadła do 90 i było ok. sprawdziłem poziom płynu był trochę poniżej minimum. Dziś uzupełniłem płyn i pojechałem sprawdzić jak samochód się zachowuje. Mianowicie znów się zagrzał, znów ubyło płynu, gdy temperatura wzrasta to wentylator nie daje ciepłego nadmuchu. co to może być? Podejrzewam uszczelkę pod głowicą. ale nasówa się też termostat i może pompa wody?

• 12 odpowiedzi
    • 14,4 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.