Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez miecz0,

Witam kolegów.Kupiłem nie dawno a4b6 avant i mój komputer potrafi pokazywać chwilowe spalanie nawet 35l\100.Troche mnie to niepokoi bo dużo rzeczy w tym jest nie tak jak trzeba i podejrzewam że to może być EGR choć nie znam się aż tak więc stąd pytanie.Jak by ktoś mi jeszcze napisał jakie jest faktyczne spalanie w mieście i na trasie to może mi rozwieje wątpliwości.Narazie zatankowałem 18 litrów i przejechałem w mieście 150 km a jest juz na rezerwie.

• Upvote
    • 16 odpowiedzi
    • 18,6 tys. wyświetleń
  2. witam. mam kłopot z zamykaniem drzwi od kierowcy tzn. nie zamykają się z pilota-pozostałe drzwi ok tylko te od kierowcy oraz otwieranie szyb nie działa jak dawniej tzn. od kierowcy mogę tylko otworzyć i zamknąć szybę pasażera, nie działa szyba od kierowcy i od strony pasażera nic nie można zrobić. Wyczytałem że to może byś coś z modułem komfortu ale chciałbym zajrzeć do drzwi kierowcy tylko nie wiem jak się do tego zabrać aby nic nie uszkodzić. Jeśli ktoś miał podobny problem lub wie jak to naprawić to proszę o podpowiedź. Z góry dzieki

• Upvote
    • 9 odpowiedzi
    • 18,4 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez brylant1985,

Witam, Kupiłem Audi a4 b6 1.9 tdi Kombi z 2004r. z Niemiec. Czy może mi ktoś podpowiedzieć jak sprawdzić dane tego auto po numerze VIN? Zacząłem oglądac papiery to cos mi sie tam zaczyna niepodobac. Czy jest ktos kto rozkodowuje te numery? Proszę o pomoc. Nr vin : WAUZZZ8E35A082452 Pozdrawiam Kamil

• Upvote
    • 13 odpowiedzi
    • 18,3 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez yopuss,

Witam!!! Ostatnio po wymianie maglownicy zdecydowałem się zrobić zbieżność. Oczywiście geometria została poprawiona i mechanik powiedział, że wszystko OK. Mam wydruk z pomiaru geometrii i nie podoba mi się, że pare rubryk jest na czerwono. Może ktoś pomóc mi zinterpretować wyniki?

• Upvote
    • 8 odpowiedzi
    • 17,9 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez maurycy,

Czesc wsyzstkim, Krotkie pytanie czy ktos mial stycznosc z wymiana osuszaczy klimatyzacji? Czy to prawda, ze zaleza sie ich wymiane co 2 lata? Moglby sie ktos wypowiedziec w tej kwestii? Dla tych co o tym nie slyszeli: Niektorzy pisza, ze nie trzeba wymieniac co kazdy serwis klimatyzacji, jesli klimatyzacjia dziala poprawnie i nie bylo uszkodzen mechanicznych. Myslicie, ze warto sie tym zainteresowac? Z gory dzieki, pozdrawiam, m@urycy

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 17,8 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez stanley6662,

Mam mały problem z radiem Audi Concert II musiałem odłączyć akumulator i teraz po włączeniu wyswietla mi się napis SAFE - czyli blokada na pin tylko problem tkwi w tym że nie posiadam tego kodu ( auto sprawadzone z niemiec - nie mam kontaktu z poprzednim właścicielem) jakieś sugestie co do mozliwości uruchomienia radia?

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 17,7 tys. wyświetleń
  7. Witam wszystkich serdecznie. Jestem nowy na tym forum. Przeglądałem teraz wszystkie tematy i chyba takowego nie znalazłem. Jeżeli coś nie tak proszę o sprostowania. Mój problem polega na tym, że przy dłuższej jeździe ze stałą prędkością np. 130km/h wywala na komputerze błąd związany z ustawieniami dynamicznymi świateł. Błąd ten pojawia się tylko w takich własnie okolicznosciach (wyjeżdżam na autostradę, 5min. i pojawia się błąd). Posiadam audi a4 b6 avant z 2001 roku. Reflektory soczewkowe + xenon z autopoziomowaniem, które po odpaleniu działa prawidłowo, lampy się poziomują. Gdzie szukać przyczyny? Podejrzewam, żę światła przy wiekszej prędkości powinny mieć dłuższy zasi…

• Upvote
    • 10 odpowiedzi
    • 17,7 tys. wyświetleń
  8. Witam, Mam taki problem, spaliła mi się żarówka stopu (lewa). Wiem jak wyjąć lampę ale była klejona i mam problem z wyciągnięciem jej z błotnika (po odkręceniu śrubki w boku bagażnika). Właśnie te plastikowe bolce lampy co wchodzą w błotnik były klejone. Nie chcę ich połamać i zastanawiam się czy po zdjęciu tapicerki w bagażniku da się wsadzić rękę do błotnika żeby je spróbować wypchnąć od środka. Czy moglibyście podpowiedzieć jak zdjąć boczną, lewą tapicerkę bagażnika ? Dzięki i pozdrawiam

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 17,6 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez adamas,

Witam Jak to na urlopie bywa auto troszkę kaprysi . Odpalam silnik i po kilku sekundach gaśnie, bez znaczenia zimny czy ciepły. Problem nie jest stały, występuje sporadycznie, jednak denerwuje. Dzisiaj rano uruchomiłem silnik, odpalił za pierwszym razem, nie reagował natomiast na wciśnięcie pedału gazu. Z wydechu wydobywały się tylko kłęby czarnego dymu. po zgaszeniu i ponownym uruchomieniu wszystko wrócił do normy. po tym incydencie odwiedziłem miejscowego mechanika, podpięcie pod kompa i.... zero błędów w sterowniku silnika, immobiliser też bez błędów. Wszystkie czujniki temp. wskazują prawidłowe wartości, filtry wymieniane w listopadzie zeszłego roku, przepustnica czy…

• 4 odpowiedzi
    • 17,6 tys. wyświetleń
  10. Witam szanownych kolegów i koleżanki, Mam duży problem, który pojawił się u mnie dwa dni temu, a mianowicie nie mogę zapalić samochodu na rozgrzanym silniku. Po przejechaniu kilku - kilkunastu kilometów, zgaszeniu samochodu i pozostawieniu go na dłuższą chwilę (ok pół godziny) pojawia się problem z odpalaniem. Rozrusznik kręci, że aż miło, ale brak reakcji ze strony silnika. Nie zapala. Wczoraj stałem pod jakimś hipermarketem z godzinę, próbując odpalić samochód. Dzisiaj po powrocie z pracy, problem znowu się pojawił, z tym że dzisiaj kręcił tylko jakieś 5 sek i zapalił. Ciekawostką jest to, że jak już zapali po tym postoju to później odpala bez problemu. VAG nie pokazuj…

• Upvote
    • 12 odpowiedzi
    • 17,3 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Meryl,

Już od jakiegoś czasu noszę się z zakupem VAGa na własne potrzeby. Czy możecie mi powiedzieć jaką wersję najlepiej kupić i gdzie ? Samochody jakie potrzebuję obsługiwać Audi A4 B6 2003- głównie Audi A6 C6 2005 VW golf V 2005 VW golf V 2008 Skoda octavia 2010 Czy jest jakaś uniwersalna wtyczka do tych modeli? Dziekuję za odpowiedź

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 17,3 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez markf,

Witam wszyskich. Mam problem z audi A4 B6 2004r silnik AVF 1.9 tdi 130 Km .W sobote wieczorem przyjechałem do domu wszystko było ok z samochodem podczas jazdy.W niedzielę samochód mi nie odpalił .Aku kręci normalnie kontrolki zachowują się poprawnie silnik milczy.Czy niski stan oleju może mieć coć z tym współnego na bagnecie jast ponizej minimum bo po kilku próbach odpalenia na fis-e pojawia się na moment czewona lampka z ikoną dozownika oleju.W tym tygodniu zmieniam olej bo mam servis więc juz nie dolewałem. poprosze o sugestie i pomoc

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 17,2 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez irlandczyk007,

Przebieg to 160tys km. Dotychczas leje 10w40 shella. Musze dolewać około 1litra miedzy przeglądami Jaki inny olej możecie mi polecić (castrol,mobil)etc? Czy warto się zastanowić nad zmiana na pełen syntetyk? Producent zaleca w instrukcji 502.00 , 500.00, 501.01który lepszy? Chciałbym się jeszcze dopytać.Przy kasowaniu inspekcji ile wyświetla się tys KM? Pytam bo nie wiem ile przejechałem już od wymiany oleju

• Upvote
    • 7 odpowiedzi
    • 17,2 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez yopuss,

Witam!!! Zakupiłem dzisiaj nowy filtr powietrza, ale nie wiem jak go wymienić. Z kabinowym nie miałem problemu, ale w tym wypadku nawet nie wiem gdzie się znajduje. Proszę o pomoc pozdawiam

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 17,1 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez sully,

Witam ponownie wszystkich. Może wie ktoś czy jest możliwość zamknięcia drzwi tylnych od strony pasażera w Audi A4 B6 sedan z 2001r nie korzystając z centralnego zamka. Od wczoraj przestał on mi zamykać właśnie te drzwi, dodatkowo wysiadła też lampka czerwona, która jest po boku. Pozdrawiam

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 16,9 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez sully,

Witajcie, chciałem się zwrócić o poradę, a mianowicie co jakis czas podczas jazdy zapala się żółta kontrolka oleju z napisem sensor. Do tego wskażnik pokazujący temperaturę bardzo szybko dochodzi do 90 stopni. Wydaje mi się, że nie jest mozliwe aby silnik tak szybko się rozgrzał, bo temp osiągana jest zanim wyjadę z osiedla:) Jak już osiągnie temp to stoi i ani drgnie. Trzecią rzeczą jest, czy jeżeli poziom oleju spadnie poniżej min, to czy na Fisie powinienem być w jakiś sposób poinformowany o tym. Pytam ponieważ oleju było tyle, że bagnet nawet był za krótki, żeby go dosięgnąć Czy jest możliwe, aby te trzy rzeczy były ze sobą powiązane? z góry dzięki za odp

• 6 odpowiedzi
    • 16,8 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez szypiia4,

Witam was serdecznie. Licze na waszą pomoc:) zamierzam założyć w moim Audi spryskiwcze mgłowe. Póki co mam standardowe (ustawiane na igłe) . Słyszalem że jest taka możliwość. Tylko nie mam pojęcia od jakiego modelu podebrać dysze spr. I czy same dysze wystarczą?? Proszę was o pomoc. Pozdrawiam.

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 16,8 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez iecman_23,

Witam, posiadam audi a4 b6 1.9 TDI 130 koni. Wraz ze spadkiem temperatury na dworze (ok -7 stopni)zaczęły się problemy z odpalaniem silnika. Wkładam kluczyk przekręcam raz by włączyć stacyjkę, czekam nawet 10s by podgrzały się świece żarowe i nawet gdybym zrobił tak drugi raz to nadal silnik nie chce za bardzo uruchomić. Muszę dłużej (znacznie) przytrzymać go na rozruszniku wtedy zaskoczy. Tak samo nie chce złapać temp 90 stopni C tylko ma ciągle tak koło 70. Przypuszczam, że termostat do wymiany, zgadza się? A z zapalaniem to może świece już do wymiany, co o tym sądzicie? Paliwo tankuję Orlen Verva i zamierzam dolać specyfik do ON: Wurth Diesel-Additiv. Proszę o pomoc w …

• Upvote
    • 13 odpowiedzi
    • 16,5 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Megan90,

Witam. Nie długo jadę na wymianę rozrządu. Znajomy mechanik polecił żeby od razu wymienić jeszcze paski alternatora i klimatyzacji oraz napinacze tych pasków. Wymieniał ktoś te paski w swoim audi , w jakich cenach to się kształtuje na allegro znalazłam zestaw w kwocie 560 zł.

• Upvote
    • 10 odpowiedzi
    • 16,4 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez WiśniaA4,

Witam wszystkich członków forum.. mam nastepujący problem ze swoją Audiolką A4 2002r. benzyna 2.0 sedan.. auto kupiłem w pazdzierniku sprowadzone z Holandii więc od razu przystąpiłem do wymiany oleju filtrów itd. wymieniłem olej na Castrol EDGE 5W30 razem z filtrem niestety od pażdziernika moja Audi wypiła już dodatkowo ponad 2,5 litra i dzisiaj juz dostałem znak że znów poziom oleju jest na minimum.. jak kupiłem auto wymieniłem uszczelke pokrywy zaworów ponieważ było widać zbierający się olej przy ''fajce'' świecy.. może ktoś mi wyjaśni o co chodzi?? auto pracuję prawidłowo równo sie wkręca i jest zrywne jedynie ten olej.. jeżeli auto nie było kręcone to dodam że ma 110…

• 3 odpowiedzi
    • 16,1 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez bronek,

Witam W audi b-6 mam nawigację z wyświetlaczem między zegarami i lektorem(niemiec), sterowanie przy lewarku ręcznego. Chciałbym ją doprowadzić do stanu użytkowania w polsce (menu i lektor polski). Proszę o podpowiedż lub dane kontaktowe osób które są w stanie ją przerobić, najlepiej z centrum. Pozdrawiam.

• 6 odpowiedzi
    • 16 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez stanley6662,

Witam mam pytanie jak ściągnąć ta plastikową nakładkę na oparcie siedzenia kierowcy ( tą z taką siatką na drobiazgi, w nogach pasażera z tyłu) ponieważ wyłamały mi się te oba zaczepy od dołu i tylko coś trzyma ją od góry a nie chce ciągnąć na siłę żeby nie uszkodzić tego plastiku. oglądałem w ETCE schemat ale nic mi on nie mówi ;/ proszę o jakiś opis/ porady bo nie mogę nigdzie znaleźć tego w necie ;/

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 16 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez semi,

Witam, Zauważyłem parę dni temu, że prawy kierunkowskaz nie działa prawidłowo Po włączeniu mrugnie 2 razy prawy, potem ponownie 2 razy lewy i dopiero zostaje na stałe na prawym. Jeśli trzymam u góry manetkę kierunkowskazu to jest OK .... ale to jest upierdliwa jazda Odkręciłem górę kolumny kierowniczej, wysunąłem kierownicę na max do przodu górna osłona mi odeszła, ale dolną już nie wiem jak zdjąć... Czy Ktoś z Was nie wie, czy tam są krańcówki - może jakaś możliwość regulacji? Przy delikatnym podniesieniu manetki (bez zatrzaśnięcia) wszystko chodzi OK. A4/B6 - sedan 2002 r. Pozdrawiam,

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 15,9 tys. wyświetleń
  24. Witam Użytkowników Jestem posiadaczem audi a4 b6 1.9 tdi 2002rok i od jego zakupu borykam się z jego ułomnością. Po każdym obfitym myciu lub deszczu auto nie może odpalić, tzn. pali i po 20sekundach i gaśnie jakby nie dostawało paliwa. Po 2 dniach jak auto "oschnie" pali i jeździ.Dodam że po zakupie wymieniłem szybę bo była delikatnie pęknięta i nie wiem czy ta wada była przed czy po wymianie. Na początku jak nie wiedziałem że woda jest przyczyną usterki jeden z mechaników stwierdził że to kostka imobilajzera a komputer nic mu nie pokazał. Sam postanowiłem drążyć temat i oczyściłem spływy wody pod akumulatorem itp. Rozkręciłem całą obudowę komputera i osadziłem go na sili…

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 15,6 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez koczo_p,

Witam.Prosze o schemat do wymiany zarowki w lewym reflektorze.Z gory dziekuje

• 1 odpowiedź
    • 15,4 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.