Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam. Posiadam audi A4 B6 1.9 silnik TDI 2004r. 130 km bardzo fajne auto polecam. Miałem tydzień temu dziwną sytuację ,podczas jazdy w samochodzie zapaliła się kontrolka ESP i przy zwiększaniu obrotów samochód zachowywał się dziwnie ,cały drżał przy dodawaniu gazu coraz wjęcej ale dopiero przy obrotach 3000 ,trochę mniej odczuwałem ale to była masakra . pomyślałem że pompowtryski ale po przeczytaniu paru postów na forach stwierdziłem że zacznę od przewodów dochodzących do pompowtryskiwaczy znajdujących się pod pokrywą zaworów 4 małe kostki wystarczyło je wyjąć (wychodzą lekko ale urzyłem kombinerek )i przedmuchać podgiąć lekko blaszki i z powrotem złożyć .Zdjęcie pokrywy…
-
- 4 odpowiedzi
- 22,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Dzisiaj miałam wymienione tarcze i klocki przód. Przejechałam sie autem żeby sprawdzić hamulce i jak docisnełam to zatrzymałam się dopiero po 100 metrach zwykle gdy wcisnełam hamulec to auto hamowało w prawie w miejscu. Po za tym strasznie twardy jest hamulec nie wiem czy to normalne. Po wymianie nadal świeci mi kontrola od zużycia okładzin hamulcowych. Z góry dzięki
-
-
- 4 odpowiedzi
- 10,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Forumowiczów! Noszę się z zamiarem kupna Audi A4 w wersji sedan z roku 2002 z silnikiem Diesla. Znalazłem interesującą ofertę sprzedaży (wysokie wyposażenie, dobry stan ogólny), jednak jest to egzemplarz 5 biegowy z silnikiem 1,9TDi o mocy 100KM, a chciałbym mieć do dyspozycji trochę więcej. Zastanawia mnie jaka jest różnica w budowie pomiędzy jednostkami 100, 115 oraz 130 konną w tej wersji litrażowej. Mechanik powiedział mi, że w przypadku silnika o mocy 100KM różnica tkwi jedynie w przełożeniach skrzyni biegów, natomiast cała reszta jest jednakowa dla całej gamy Audi A4 o pojemności 1,9 z tego roku. Czy może ktoś tą informację potwierdzić lub jej zaprzeczyć? Jeś…
-
-
- 4 odpowiedzi
- 13,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam taki problem zauważyłem że nie dziala mi połowa podświetlenia przełącznika świateł (lewa strona przełącznika jest podświetlona a prawa nie). Czy może ktoś mi podrzycic w jaki sposób demontuje sie przełącznik i czy można w nim wymienic sama diode od podswietlenia
-
- 4 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam mały problem, ze względu na dzisiejsze mrozy po otwarciu klapy bagażnika nie mogłem już jej zamknąć. Po rozebraniu tapicerki z klapy okazało się, że pękła mi linka. Czy ma ktoś może jakąś instrukcję wymiany tej linki ? Po rozłożeniu plastikowych elementów nie pamiętam dokładnie jak to złożyć z powrotem Byłbym bardzo wdzięczny Pozdrawiam
-
-
- 4 odpowiedzi
- 27,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Oczywiście przed założeniem nowego tematu szukałem na forum, ale nie znalazłem nic podobnego, dlatego zakładam nowy temat. Otóż sprawa ma się następująco, podczas szybkiej jazdy, tzn chciałem się rozpędzić do 200km/h, przy prędkości 180km/h silnik traci moc, nie że nie ma już siły więcej pojechać, tylko w momecie pojawienia się prędkości 180km/h, tak jakby odłącza turbo (tak przynajmniej mi się wydaje), bo pedał dalej w podłodze i prędkość spada do 120km/h, tak jakbym jechał gołym dislem bez turbdoładowania. Pragnę dodać że nic nie wyświetla się na komputerze, jakiś błąd lub kontrolka check-engine. Po zatrzymaniu się i ponownym uruchomieniu silnika, znowu wsz…
-
- 4 odpowiedzi
- 12,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam Niestety mam mały problem przy swoim Audi. Chodzi mi konkretnie o wycieraczki przednie. Zalanczają sie i przez chwilke chodza, zatrzymija sie w polowie szyby i nie chodza, dopiero po jakims czasie zaczynaja chodzic. i tak caly czas. Wszystko zaczeło sie od tego jak wymieniłem żarnik w ksenonie i na panelu swieci mi sie jeszcze kontrolka od ustawiania swiateł. Dodam, ze ma dynamiczne ustawianie światel. Mial juz moze ktos taki problem???
-
-
- 4 odpowiedzi
- 9,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam czy ktoś się orientuje dlaczego radio gra a na wyświetlaczu nie ma nic?wymieniłem żarówkę stopu i wyświetla mi przekreślona żarówka
-
-
- 4 odpowiedzi
- 7,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Na postoju czuć drgania (jakby bujanie) silnika/budy. Ostatnio odłączyłem akumulator na 2h przyczym wykasowały się jakieś podstawowe błędy z komputerka i po odpaleniu jakby nie drgało wcale..przez 5 min dopuki sie nie rozgrzał badziej.. słychać również lekkie stukanie na drążku zmiany biegów, kiedy przy odpalonym silniku na sucho wcisnę sprzęgło. Z góry dziękuje za odpowiedzi. Każda może być cenna. Pozdrawiam
-
- 4 odpowiedzi
- 7,6 tys. wyświetleń
-
-
-
Już od jakiegoś czasu noszę się z zakupem VAGa na własne potrzeby. Czy możecie mi powiedzieć jaką wersję najlepiej kupić i gdzie ? Samochody jakie potrzebuję obsługiwać Audi A4 B6 2003- głównie Audi A6 C6 2005 VW golf V 2005 VW golf V 2008 Skoda octavia 2010 Czy jest jakaś uniwersalna wtyczka do tych modeli? Dziekuję za odpowiedź
-
-
- 4 odpowiedzi
- 17,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam problem z tylnymi prawymi drzwiami. Otoz nie otwieraja sie od srodka. Z zewnatrz jest ok. Dodam ze zabezpieczenie przed dziecmi jest "wylaczone" (poprostu przekrecona blokada na drzwiach). Co moze byc problemem ? Mam wrazenie ze jak ciagne za klamke od wewnatrz to jest wiekszy luz niz na innych drzwiach.
-
-
- 4 odpowiedzi
- 7,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Panowie i panie,czeka mnie wymiana zawieszenia przod a konkretnie wahacze: 4 gorne i 2 dolne. Przegladajac alledrogo.pl jest kilka zestawow wahaczy przod(komplet) np.http://allegro.pl/komplet-wahaczy-wahacze-audi-a4-a6-vw-passat-b5-b6-i3951581615.html co uwazacie o takich zestawach(firma),warto sie tym zainteresowac czy odpuscic.Bylem w warsztacie i obliczyli mi same czesci na kwote 1400zl.wiec roznica ogromna porownujac do aukcji. p.s jakie proponujecie tarcze i klocki przod(rowniez do wymiany)(jaki mamy wogole rozmiar tarcz?) Poradzcie.Pozdrawiam
-
-
- 4 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Koledzy pomóżcie z diagnozować problem, od jakiegoś czasu zapala mi się żółta kontrolka oleju, wyciągam bagnet stan jest normalny w połowie tak jak powinno być, kiedy wyjmę bagnet i odkręcę korek wlewu kontrolka znika i za jakieś 100km zapala się ponownie z silnikiem nic się nie dzieje pracuje normalnie moim zdaniem, co to może być ?
-
-
- 4 odpowiedzi
- 6,2 tys. wyświetleń
-
-
witam.mam problem z turbina wlancza sie dopiero przy 2tys.i nie ma takiej mocy jak powina miec.mialem robiony rezonans turbiny poniewarz otcinalo ja calkiem i nie moglem przekroczyc nawet 100.nawet zmienilem n75 i dalej bylo tak samo.i mechanik powiedzial ze zrobi rezonans bedzie ok.jest okej ale autko jest o duzo slabsze.moze mi ktos powie naczym polega ten rezonans??????
-
- 4 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Od pewnego czasu nie słysze tego sygnału dźwiękowego, który oznajmiał o czymś, co było nie tak. To znane "piiii" zauważyłem to gdy włączył mi się 'żebrak', komputer pokaz kontrolke paliwa ale nie bylo tego dźwięku, który był dotychczas. Co zrobić, żeby ten dźwięk był bo jak sie człowiek przyzwyczaił to potem czegos takiego brakuje Czy może tam trzeba jakąś bateryjke wymienic czy co?? ale znowu gdzie jest ta cała kontrolka? Proszę o pomoc jeśli ktoś wie gdzie to sie znajduje i co zrobić, żeby działało:) Dzieki Pomoże mi ktoś gdzie jest ten brzęczek?? halooo
-
-
- 4 odpowiedzi
- 8,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich . Mam problem z swoja Audi Jest to A4 B6 1.8 T 150 km . Mianowicie wskaznik poziomu paliwa oszukuje a ponadto nie wskazuje . Po odpaleniu samochodu na Fis pokzuje 0 km i swieci sie rezerwa , po przejechaniu kilku km wskazowka podnosi sie i tak stopniowo ale rezerwa nadal sie swieci , i oczywisiscie poziom paliwa jest nieprawidłowo wskazywany. Prosze o pomoc w tym temacie .Z góry dziękuję . Pozdrawiam
-
- 4 odpowiedzi
- 12,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, ostatnio pojawił się problem w moim AVF-ie, a mianowicie czasami zapala się kontrolka ESP i świeci na stałe. Po wyłączeniu zapłonu i ponownym uruchomieniu gaśnie. Ostatnio wymieniałem a ASO: napinacz z rolką, łożysko alternatora i jeszcze jakiej jedne na tym samym układzie. Możliwe, że przy składaniu nie podpięli jakiejś wtyczki i dlatego ESP zaczyna świrować? Dodam, że kontrolka zapala się sporadycznie, ale nigdy wcześniej nie miałem takiego prolemu pozdrawiam
-
-
- 4 odpowiedzi
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam. Mam pewien problem. Najechalem dzisiaj na dwa wystajace metalowe slupku ok. 15 cm, i zawiesilem sie na nich. Na poczatku nie wygladalo to powaznie, myslalem ze tylko polamana oslona podwozia, ale po przejechaniu kilku kilometrow, obroty spadly i auto nagle zgaslo. Nie chcialo odpalic. Po zajrzaniu pod podwozie, zauwazylem ze po prawej stronie mniej wiecej w polowie auta jest rozwalona oslona i czuc wyciekajaca rope, po czasie bylo nawet widac plame. Diagnoza jest taka ze zostaly zmiazdzone przewody paliwowe (zasilajacy i powrotny) i jest gdzies nieszczelnosc. Moje pytanie jest takie: Jak to naprawic samemu? Jeden mechanik powiedzial mi zebym wyciol brzeszczotem us…
-
- 4 odpowiedzi
- 6,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Krótko i na temat, czego potrzebuję żeby dogadać się ze swoim autem ? Z tego co wyczytałem kolega Jeżu poleca interface VAG 10.6, ok to jest do załatwienia. Jaki program do obsługi?, który będzie chodził pod WIN 7 i nie będzie robił problemu z połączeniem. Jestem zupełnie zielony w tym temacie i mam zamiar pouczyć się na swoim samochodzie . Za wszystkie rady i sugestie z góry serdecznie dziękuję. Pozdrawiam
-
- 4 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
- audi
- 1.9tdi
- 130km
- zapowietrzanie
-
Oznaczone tagami:
Witam wszystkich bardzo serdecznie, jestem tu nowy proszę o pomoc. Problem dotyczy Audi A4 B6 1.9 tdi 130 KM. Problem polega na tym, że autko moim zdaniem zapowietrza się i nie chce zapalić. Problem istnieje od kiedy go mam czyli jakieś 6 miesięcy. Auto kupiłem od handlarza przyjechało z belgi. Auto gdy stoi przez noc jakieś 8 -12 h na prostej powierzchni lub silnikiem pod górkę gdy rano przychodzę i przekręcam kluczyk łapie po czym gaśnie. Później trzeba trochę kręcić rozrusznikiem żeby zapalił. Gdy już zapali jeździ bez zarzutów, wszystko jak w największym porządku. mogę palić gasić byle by nie stało więcej niż ok. 10 godz przynajmniej(np. ostatnio nie zapalił mi gdy …
-
-
- 4 odpowiedzi
- 11,9 tys. wyświetleń
-
To znów ja:). Przy zakupie auta zaobserwowałem że mój akumulator nie jest w ogóle zamocowany.przesuwa się w każdą możliwą stronę w górę w boki przez to strasznie słychać go w środku.Nie wiem jakie było tam mocowanie bo na allegro mało jest tego i nikt tego dokładnie nie sprecyzował.Jak by ktoś z szanownych kolegów mógł by wrzucić jakoś fotkę z mocowanie to bardzo będę wdzięczny.pozdro.
-
-
- 4 odpowiedzi
- 11 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Zauważyłem parę dni temu, że prawy kierunkowskaz nie działa prawidłowo Po włączeniu mrugnie 2 razy prawy, potem ponownie 2 razy lewy i dopiero zostaje na stałe na prawym. Jeśli trzymam u góry manetkę kierunkowskazu to jest OK .... ale to jest upierdliwa jazda Odkręciłem górę kolumny kierowniczej, wysunąłem kierownicę na max do przodu górna osłona mi odeszła, ale dolną już nie wiem jak zdjąć... Czy Ktoś z Was nie wie, czy tam są krańcówki - może jakaś możliwość regulacji? Przy delikatnym podniesieniu manetki (bez zatrzaśnięcia) wszystko chodzi OK. A4/B6 - sedan 2002 r. Pozdrawiam,
-
-
- 4 odpowiedzi
- 15,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Mam problem z tylnia wycieraczka w audi a4 b6 avant.Otoz jak ja wlacze i chce wylaczyc to nie reaguje.Jest nie raz tak ze nusze wylaczyc silni aby wszystko wrocilo do stanu pierwotnego.Jest jeszcze jeden problem po wlaczeniu tylnej wycieraczki nie pracuje ona plynnie tylko zatrzymuje sie kilka razy w ciagu jednego cyklu.POMOCY!!!
-
- 4 odpowiedzi
- 13,1 tys. wyświetleń
-